+32 473 78 15 07 info@appartementcalpe.be

Activiteiten

Wat is er zoal te doen in de omgeving?

Zeer veel mogelijkheden

De Peñon de Ifach, een indrukwekkende 332 meter hoge rots die recht uit de zee verrijst, schone en rustige stranden, steile klippen, valleien en bergen die naar de kust afdalen, een plezierig klimaat.
Calpe zal U verrassen met zijn contrasten en toerist mogelijkheden.
Calpe, oorspronkelijk een vissersdorp, is trots op zijn verleden en tradities. Het is nu een kleine stad met moderne gebouwen en brede boulevards die open staat voor toerisme en de bezoekers, die er jaar na jaar toekomen, graag ontvangt.

Gastronomie

Calp heeft een ruim aanbod van restaurants, dat gaat van restaurants die gespecialiseerd zijn in de internationale keuken, tot restaurants die streekgerechten aanbieden.
Belangrijke ingrediënten van de streekgerechten zijn vis, schelp- en schaaldieren en rijst. Op verschillende manieren bereid, geeft dit bijvoorbeeld gerechten zoals “Llauna de Calp”, de “Arròs de Senyoret”, putxero de polp, paella, arròs amb fesols i naps, amb bledes y al forn.
Daarnaast dient ook het smakelijk gebak en de verfijnde patisserie niet vergeten te worden. Dat alles vergezeld van een krachtige rode wijn, de Peñon de Ifach, die de streek eer aan doet.

Geschiedenis & monumenten

Calpe is een stadje vol van geschiedenis en cultuur.
De strategische ligging van Calpe heeft ertoe bijgedragen dat het grondgebied in de loop van de geschiedenis door veel volkeren is bezocht en dat sommige er zich ook hebben gevestigd. Aan de voet van de Peñon de Ifach bevinden zich vondsten uit de Iberische periode. De Romeinen stichtten in de vlakte een welvarende kolonie die zich met handel en met de vispekel-industrie bezighield. In de Middeleeuwen was er bewoning van uiteengelegen nederzettingen.
Christenen en moslims woonden vreedzaam samen en werden van de veertiende tot de zeventiende eeuw voortdurend door piraten overvallen. Toen de piraten geen bedreiging meer vormden, begon in de achtiende eeuw een langzame opleving die zich in de negentiende eeuw consolideerde en die de basis legde voor de welvaart waardoor Calpe veranderde in een nationale en internationale toeristische bezienswaardigheid. In de oude kern, naast de moorse wijk Arrabal, is een gebouwencomplex gevormd door een toren, de Torreó de la Peça, de oude middeleeuwse stadswallen en de Oude kerk, het enige exemplaar van gotische mudejarstijl in de autonome regio Valencia.
Langs de kust loopt de boulevard, de Paseo Maritimo. Hier zijn recent resten van een Romeinse villa gevonden die deel uitmaakte van de viskwekerij van de Baños de la Reina, de Koninginnebaden. Op een heuvel boven de baai bevindt zich het achttiende-eeuwse klooster van San Salvador en aan de rand van de stad is de kapel Cometa en het gefortificeerde bouwwerk Casa Nova, eveneens achttiende-eeuws. Grenzend aan de tunnels van Mascarat, zijn er ruïnes van het Moorse kasteel van Calpe.
Over het hele gebied verspreid zijn er ruïnes, de voor de streek karateristieke huizen.

Landschap

Het grondgebied van Calpe wordt gevormd door een langgerekte landtong die zich uitstrekt langs een baai, waarin in het uitterste noorden een rots, de Peñon de Ifach, uit de blauwe zee oprijst. De Peñon, een Nationaal park, herbergt een grote variëteit aan inheemse planten en op de rotswanden nestelen talrijke vogelsoorten. Deze rots van 332 meter hoogte, steekt uit in zee tot op de landtong van Carallot. U kunt over een wandelpad naar de top gaan om te genieten van het prachtige panoramisch uitzicht.
Bezoek aan het Natuurpark is gereguleerd, maar het is altijd mogelijk de Natuuraula, de ” Aula de la Naturaleza ” te bezoeken. Hier worden exposities gehouden, er zijn audiovisuele presentaties en er is informatie over het Natuurpark. Aan de voet van de Peñon zijn oude Romeinse zoutpannen, een belangrijke ecologische plek voor een groot aantal trekvogels.
In het zuiden komt de baai uit op de Morro de Toix, een kleine kaap.
Landinwaarts is er een mooie landschapstekening door de afwisseling van de bergtoppen van de Cometa, de Oltá, de Mascarat en de Collao en het platteland.
Langs de kustlijn zijn er de kliffen van Ifach, Toix en la Manzanera, met de kleine rotsstrandjes van Racó, Urques, Mallorqui, Calalga en les Bassestes en met fijne zandstranden van la Fossa Levante, Arenal-Col, Cantal Roig en Puerto Blanco.

Bezienswaardigheden

Maak eens een wandeling door de oude kern van Calpe met zijn typische vissersstraatjes en zijn frescoschilderingen en bezoek het feestmuseum, het archeologish museum, het collectie-museum of het “Casa de la Senyoreta” museum en loop over de pleinen, en wandel tenslotte naar de heuvel met de bedevaartskapel van San Salvador.
Maak een wandeling naar de top van de Peñon de Ifach om te genieten van het mooie uitgestrekt panoramisch uitzicht en loop de ecologische Principe de Asturias-boulevard af langs de zee.
Ga ’s middags eens naar de haven om de binnenkomst van de vissersboten te zien en volg dan de visafslag vanaf het platform van de veiling.

Sport

Als u van sport en avontuur houdt, kunt u kiezen tussen de zee en de bergen.
In de vissershaven is de accommodatie van de Club Náutico, de jachtclub van Calpe en zijn jachthavens Pueto Blanco en Les Bassetes.
Hier kan duiksport beoefend worden, windsurfen, waterskiën, zwemmen en verder algemeen watertoerisme. Bovendien kunt u één van de cursussen volgen die bij de zeilscholen worden gegeven.
De bergachtige omgeving biedt ook de gelegenheid om wat gewaagdere sporten te beoefenen, zoals bergklimmen op de Peñon de Ifach en de Toix en grotenonderzoek in Oità.

Heb je vragen?

Heb je een vraag over de omgeving van Calpe, het appartement of voor reservatie? Stuur een berichtje.

Contacteer ons

Reserveren

Wil je het appartement reserveren of de beschikbaarheid controleren in een bepaalde periode? Doe het nu online.

Controleer beschikbaarheid

Adres

Partida Manzanera
Urbanisatie Cala Manzanera
Blok 14 G, nr. 124
E 03710 Calpe Alicante, Spain
GPS coördinaten : 38.639375, 0.037475

Contact in België
Chantal Vanmarsenille
+32 473 78 15 07